|
Sağlık Programlarının ve Projelerinin Değerlendirilmesi Eğitimi Gerçekleştirilmiştir. |
|
28 Kasım-02 Aralık 2011 tarihleri arasında Ankara/Kızılcahamam’da “Sağlık Programlarının ve Projelerinin Değerlendirilmesi Eğitimi” gerçekleştirilmiştir. Organizasyonu Müdürlüğümüzce yapılan eğitime Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) Uluslararası Eğitim Merkezi’nden (ITC) Guillaume Mercier, Daniel Genberg ve George Jadoun eğitimci olarak katılmıştır. Eğitim alanlar arasında konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü personeli bulunmaktadır. Bu eğitimle katılımcılara, “Sağlık Programlarının ve Projelerinin Değerlendirilmesi” konusunda temel düzeyde kapasite kazandırmak; katılımcıların sağlıkla ilgili projelerin ve programların değerlendirilmesi, sonuçların kontrolü ve raporlamasına yönelik yöntem ve araçları kullanabilme becerilerini geliştirmek hedeflenmiştir. Eğitim, “Değerlendirmede Temel Kavramlar”, “Değerlendirme Kriterlerinin Belirlenmesi ve Değerlendirme Matrisinin Oluşturulması”, “Kurumsal Yapı ve Değerlendirme İşlevleri”, “Proje Değerlendirme Sürecinin Yönetimi”, “Proje Değerlendirmede Raporlama Teknikleri”, “Etki değerlendirme”, “Değerlendirici İstihdamı”, ve “Değerlendirme Sürecinde Karşılaşılan Güçlükler” konu başlıkları çerçevesinde gerçekleştirilmiş ve eğitim sonunda katılımcılara ILO tarafından sertifika verilmiştir.
|