Sağlık Programlarının ve Projelerinin İzlenmesi Eğitimi Yapılmıştır.

img05-09 Eylül 2011 tarihleri arasında Afyon’da “Sağlık Programlarının ve Projelerinin İzlenmesi Eğitimi” gerçekleştirilmiştir. Organizasyonu Müdürlüğümüzce yapılan eğitime Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) Uluslararası Eğitim Merkezi’nden (ITC) Guilaume Mercier ve Vitor Dionizio eğitimci olarak katılmıştır. Eğitim alanlar arasında konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü personeli bulunmaktadır.

Bu eğitimle katılımcılara, “Sağlık Programlarının ve Projelerinin İzlenmesi” konusunda temel düzeyde kapasite kazandırmak;  katılımcıların sağlıkla ilgili projelerin ve programların izlenmesi, kontrolü ve raporlamasına yönelik yöntem ve araçları kullanabilme becerilerini geliştirmek hedeflenmiştir.

Eğitim “İzleme ve Değerlendirmede Temel Kavramlar”, “Performans ve Risk Göstergelerinin Belirlenmesi”, “İzleme ile İlgili Veri Toplama Yöntemleri”, “Proje Değişim Sürecinin Yönetimi” ve “Proje İzlemede Raporlama Teknikleri” konu başlıkları çerçevesinde gerçekleştirilmiş ve eğitim sonunda katılımcılara ILO tarafından sertifika verilmiştir.